Reklamı Kapat
Anasayfa > Ürünler > Blackmagic Design Atem Constellation HD Switcher’lar
Blackmagic Design Atem Constellation HD Switcher’lar
20.05.2022 12:23

Blackmagic Design, son derece uygun fiyatlı olmalarına rağmen, en son elektronik teknolojisini içermekle birlikte güçlü yayın özelliklerine de sahip, yeni bir canlı prodüksiyon switcher serisini duyurdu. Yeni modeller; 10 x 3G-SDI girişli 1 M/E modeli, 20 x 3G-SDI girişli 2 M/E modeli ve 40 x 3G-SDI girişli 4 M/E modelidir. Tüm modeller, her SDI girişinde tam özellikli standart dönüştürme, her M/E sırasında 4 ATEM gelişmiş chroma keyer, her M/E sırasında bir DVE, medya oynatıcılar, daha büyük medya havuzu ve buna benzer birçok özelliği içerir. Bu yeni switcher’lar, işlerini büyütmeye ihtiyaç duyan ATEM Mini kullanıcıları veya modern bir switcher ile stüdyolarını geliştirmek isteyen büyük yayıncılar için profesyonel bir yükseltme olarak tasarlandı. 

ATEM Constellation HD switcher’lar; dahili bir kontrol paneliyle, rafa monte edilebilen bir tasarıma sahiptir. Kontrol paneli switcher’ın kullanılmasını sağlıyor. Bu, kurulum esnasında veya acil kullanım gerektiğinde çok önemlidir. Ayrıca, büyük bir LCD ekrana sahiptir. Böylece, kullanıcılar program çıkışını görebilir ve ekran üstü menülerden switcher ayarlarını değiştirebilir. Kompakt tasarımı taşınabilir canlı prodüksiyon için mükemmeldir ve switcher’ın arkasında; 3G-SDI girişleri, 3G-SDI aux çıkışları, dengeli ses ve Ethernet üzerinden kontrol için gerekli bağlantılar bulunur. En büyük 4 M/E modeli, seri kontrol ve MADI dijital ses bağlantıları için RS-422 bile içerir.

ATEM Constellation HD serisi, her bir girişin kendine özel yukarı ve çapraz dönüştürücüsü olduğu, 40 adede kadar bağımsız 3G-SDI girişi olan modeller içerir. Bu, her tür 1080p giriş kaynağını switcher’ın video standardına dönüştürmenin mümkün olduğu anlamına gelir.

ATEM Constellation HD serisi, çok sayıda tamamen bağımsız 3G-SDI çıkışa sahiptir. Küçük 1 M/E modelinde bile 6 adet 3G-SDI çıkışı vardır. 2 M/E modelinde 12 adet 3G-SDI çıkışı bulunur ve 4 M/E modelinde de devasa 24 adet 3G-SDI çıkışı bulunur. Bu SDI çıkışları çok güçlüdür, çünkü kullanıcılar herhangi bir SDI girişini veya bir dahili kaynağı her SDI çıkışına bağımsız olarak yönlendirebilir. Veya ISO kaydediciler için SDI çıkışları kullanılabilir; bu durumda deck’lerin her biri, eşleşen zaman koduyla yeniden senkronize edilmiş bir switcher girişi kazanmış olur. SDI çıkışlarının tümü; program sesi, RP-188 zaman kodu, SDI kamera kontrolü, tally ve talkback içerir.

Yerleşik çoklu görüntü fonksiyonu, kullanıcıların tek bir monitörde birden fazla kaynağı izlemesine olanak tanır. 1 M/E modelinde 1 çoklu görüntü, 2 M/E modelinde 2 bağımsız çoklu görüntü ve 4 M/E modelinde 4 bağımsız çoklu görüntü bulunur. Tüm harici SDI girişleri ve tüm dahili video kaynakları, çoklu görüntü ekranlarından herhangi birine yönlendirilebilir. Çoklu görüntülerin hepsi tamamıyla kişiselleştirilebilir ve aynı anda 4, 7, 10, 13 veya 16 görüntü için bağımsız olarak ayarlanabilir. Kullanıcılar, tally kenarlığının yanı sıra kaynak etiketini ve VU göstergelerini bir katman olarak her ekrana ekleyebilirler. 

ATEM Constellation HD; miks, daldırma ve silme gibi çok çeşitli yayın kalitesinde yerel geçişler içerir. Kenarlık rengi, kenarlık genişliği, konum, yön ve daha birçok parametre için ayarları bulunan sistem kontrol menülerinde, tüm geçişler kişiselleştirilebilir. ATEM Constellation switcher, ekrandaki mevcut görüntüyü sıkıştırıp kaldırarak altındaki yeni videoyu ortaya çıkarmak için kullanılabilen DVE geçişleri için güçlü bir dijital video efekt işlemcisi içerir. DVE, grafik silme geçişleri oluşturmak için bile kullanılabilir.

Ekip üyelerinin tek bir yaratıcı ekip olarak çalışabilmesi için ATEM Constellation, dahili talkback özelliğine sahiptir. Talkback; 5 pimli XLR mikrofonlu kulaklık konektörünün yanı sıra, ClearCom ve RTS gibi endüstri standardı talkback sistemlerine bağlanmak üzere arkasına monte edilen RJ12 konektörünü destekler. Kullanıcılar; kulaklık ve program miksajındaki sesi duyabilmeleri için kendi mikrofonlarının sesini kontrol edebilmenin yanı sıra, program ve teknik iletişim kanalları dahil, tam talkback kontrolüne sahip olur. 

Dahili medya havuzu, 2 veya 4 medya oynatıcı tarafından anında oynatılabilen, yayın kalitesindeki RGBA grafikleri ve animasyonları saklar. Yerleşik medya havuzu, medya oynatıcılarla kullanım için grafikleri tutar ve 1 M/E modeli 20 sabit görüntü ve 200 karelik animasyon, 2 M/E modeli 40 sabit görüntü ve 400 karelik animasyon ve 4 M/E modeli de 60 sabit görüntü ve 600 karelik animasyon depolayabilir.

ATEM Constellation HD, yüksek kalitede chroma veya parlaklık keyleme işlemleri için çok sayıda ATEM Advanced Keyer içerdiğinden, haber veya sanal set çalışmaları için mükemmeldir. Chroma keyer inanılmaz derecede etkilidir ve key parametrelerinin otomatik olarak oluşturulması için, arka plan renklerinin örneklenmesini sağlayan bir renk seçici özelliğine sahiptir. 

Her M/E sırasında 4 upstream chroma keyer ile kullanıcılar, sanal setler oluşturmak için mükemmel bir çözüm elde eder. Çok sayıda ATEM gelişmiş chroma keyer sayesinde kullanıcılar, özel arka plan üzerinde kamera görüntüsünün kusursuz bir kompozisyonunu oluşturmak için kamera başına bir keyer kullanabilirler. 1 M/E modelinde bile 4 kameralı bir sanal set oluşturmak için yeterli keyer bulunur. Kullanıcılar, sanal setler için harici görüntü işlemcilerini kullanabilir veya medya oynatıcılardan ve medya havuzundan önceden oluşturulmuş sabit görüntülü arka planları yükleyerek, bir sabit kamera sanal seti bile oluşturabilirler. 

M/E sıralarındaki DVE’lere ek olarak 2 M/E ve 4 M/E modelleri, 4 ekstra DVE katmanı olan güçlü SuperSource çok katmanlı işlemcilerin yanı sıra, hepsi ATEM Constellation HD’ye ek bir giriş kaynağı olarak görünen bir arka plan katmanına da sahipler. SuperSource DVE’lerinin her biri için herhangi bir switcher’ın video girişi kullanılabilir ve ardından, medya havuzundan alınan bir arkaplan üzerinde hepsi birleştirilir. SuperSource özelliği, ek birçok katmanlı VFX switcher’inin yerleşik olması gibidir. SuperSource, röportajlarda kullanmak üzere görüntü içinde görüntü kompozisyonları oluşturmak için mükemmeldir, çünkü kullanıcılar, ana DVE’leri diğer görevler için boş tutarken efekti düzenleyebilirler. ATEM 4 M/E Constellation modeli, 2 adet tamamen bağımsız SuperSource işlemciye bile sahiptir.

ATEM Software Control Panel, kullanıcılara switcher’leri üzerinde tam kontrol sağlar ve ücretsiz olarak dahil edilmiştir. ATEM Software Control Panel, hızlı ayarlamalar yapmak için görsel bir switcher ve parametre paletleri ile güzel tasarlanmış bir arayüze sahiptir. ATEM Software Control, kullanıcıların kamera kontrolüne, ses miksajına, medyaya, makro programlamaya ve hatta, HyperDeck disk kaydedicilerin kontrolüne sahip olmalarına olanak tanır. Switcher’in tam durum raporu bir XML dosyası olarak bile kaydedilebilir ve medya havuzundaki tüm medya da yedeklenir.


Ürün Atem Constellation HD Switcher’lar
Marka Blackmagic Design 
Firma MediaCast
Telefon 0212 222 45 02 
Web www.mediacast.com.tr