Reklamı Kapat
Anasayfa > Ürünler > Blackmagic Design ATEM 2 M/E Advanced Panel’in Yeni 30 ve 40 Butonlu Modelleri
Blackmagic Design ATEM 2 M/E Advanced Panel’in Yeni 30 ve 40 Butonlu Modelleri
20.06.2022 13:03

Blackmagic Design, tüm ATEM switcher’lar için 2 yeni ATEM donanım kontrol panelini duyurdu. ATEM 2 M/E Advanced Panel’in yeni 30 ve 40 butonlu modelleri, en büyük ATEM switcher’larda kullanıcıların özel kontrollere sahip olması için yeterince büyük olmakla beraber, kompakt da oldukları için her türlü stüdyo alanına sığarlar. 20 giriş butonuna sahip ATEM 2 M/E Advanced Panel ile aynı özellikleri içeren bu yeni modeller, daha geniştir ve 30 ve 40 giriş butonları vardır. Her iki model de özel buton etiketleri için çok sayıda LCD’ye, birçok ayrı sistem kontrol LCD’sine, 2 adet T-kolu sürgüsü kontrolüne ve benzeri özelliklere sahiptir.

ATEM Advanced Panel’ler, ATEM Constellation’ın gücünü ortaya çıkarır, çünkü kullanıcılara muazzam miktarda kontrol sağlayarak daha komplike efektler hazırlamalarına imkan tanır. Ayrıca kullanıcılar; yayın kalitesinde fiziksel butonlara, düğmelere ve bir T-kolu sürgüsüne sahip olduklarından, bu, daha hoş bir çalışma biçimidir ve kullanıcılar switcher’daki özelliklerin hepsine aynı anda ulaşabilirler.

ATEM Constellation, kullanıcılara en gelişmiş canlı görüntü miksajı iş akışını sağlamak için tasarlanmıştır. ATEM Constellation’da; kullanıcıların kaynaklar arasında hızla ve doğru bir şekilde geçiş yapmak için kullanabilecekleri, ayrı program ve önizleme bus sıraları dahili olarak bulunur.

Geçiş türlerini seçerken, bir sistem kontrol LCD ekranı o geçiş için seçenekleri gösterdiğinden, kullanıcılar karmaşık menülerde gezinmeden geçişin parametrelerini değiştirebilirler. Hepsi anında hazır. Bu, görüntü miksajı için kullanıcılara birçok seçenek sağlar. Kullanıcılar, program bus’tan doğrudan kesme geçişi bile uygulayabilir. Kullanıcılar, ATEM Advanced Panellerle tüm geçiş türlerine hızla erişmek için gerekli tüm kontrolleri elde ederler.

ATEM switchar’ler, kullanıcılara geçiş tarzlarının çok geniş bir yelpazesini sunuyor. Standart SMPTE silmeleri dahil edildi ve basit çapraz erimelerden daha heyecan verici olan silme geçişlerinin sorunsuz ve mükemmel olmaları için, kenar yumuşatma yapılabilir. Daldırma geçişleri, bir renge daldırma efekti oluşturur, ancak kullanıcılar, daldırma işlemini herhangi bir video kaynağına yapabilecekleri için, gerçekten yenilikçi efektler oluşturabilirler. DVE geçişler; tüm önplan görüntüsünün hareket ettiği sıra dışı hareketler oluşturmak için DVE’yi kullanır. T-kolu sürgüsü, kullanıcılara geçiş üzerinde tam kontrol sağlamak üzere, geçişi manuel olarak yerleştirmelerini sağlar.

Silme geçişlerini heyecanlı efektlere dönüştürmek için parametrelerine erişerek onlara güç verin. Kullanıcılar, silme geçişinin şeklini doğrudan LCD ekran üzerinde seçebilmekle beraber, yapım tarzlarına uyması için çok miktarda kişiselleştirme de ekleyebilirler. Silme şeklinin konumunu tam doğrulukta ayarlamak için, kullanıcılar özel kumanda kolunu da kullanabilirler.

Özel görüntü içinde görüntü efektleri için DVE’yi konumlandırmak üzere ATEM Advanced Panel’ler mükemmeldir, çünkü bir kumanda koluna sahiptirler. DVE konumunu, ebadını ve ışıklandırma ile gölgelendirme efekti gibi diğer DVE özelliklerini ayarlamak için kullanıcılar, LCD ekrandaki menüleri ve yazılım düğmelerini de kullanabilirler. Grafikleri ekrana uçurarak getirmesi için de DVE ayarlanabilir ya da önceden programlanmış itme ya da sıkma geçişlerinden herhangi birini seçebilirsiniz.

Ergonomik olarak tasarlanmış T-kolu kontrolü, kullanıcıların canlı performansın bir parçası olarak geçişleri kusursuz kullanmalarını sağlar. Bazen canlı bir etkinliğin duygusu, kamera operatörleri ve sanatçı ile mükemmel senkronize olması için kullanıcıların bir geçişi iyi zamanlamalarını gerektirir. ATEM Constellation, bir orkestra şefi gibi performansın parçasıdır ve yapım gözler önüne serildikçe duyguyu yönlendirir.

Kumanda kolunu kullanarak öğeleri ekranda hareket ettirin. 3 eksenin tam kontrolüyle kullanıcılar; silme şekillerinin X, Y ve Z konumlarını ve ATEM Constellation DVE’lerinin konumunu ayarlayabilirler. Video üzerine canlı video bindirmek için, DVE ile kumanda kolu kontrolü idealdir. Kusursuz görüntü içinde görüntü efekti için; boyutunu ölçeklendir, yukarı ve aşağı ya da sola ve sağa hareket ettir. Kullanıcılar ayrıca, DVE’yi hareket ettirmek üzere kumanda kolunu da kullanabilirler ve kendi özel animasyonlu DVE hareketleri için başlangıç ve bitiş keyframe ekran konumlarını girebilirler.

Her bir sistem kontrol LCD ekranı; her fonksiyon için ayrı bir butona sahip olan ve direkt erişim sunan bir tuş takımı içermekle birlikte, bir LCD ekran ve yazılım düğmeleri ve ekran butonları da sunar. Keyer’ler, geçiş seçimi, DVE ve renk üreteçlerinin yanı sıra switcher video standardı, çoklu görüntü kurulumu ve hatta giriş butonlarını yeniden eşleştirme için kullanılabilen, yüzlerce switcher parametresi var. Kullanıcılar; 10 farklı panel kurulum ayarını da kaydedip geri çağırabilir ve onları panelde saklayabilirler.

ATEM Advanced Panel’in bir diğer avantajı, dahili makrolardır. Kullanıcılar burada kendilerine özel makroları kolaylıkla kaydedebilir ve tek bir butona basarak oynatımları başlatabilirler. Yani makrolarla çalışmak için kullanıcıların bir bilgisayara ihtiyacı olmaz, çünkü kullanıcılar, görüntü miksajı yaptıkları donanım panelinden, makroları başlatabilirler. Kullanıcılar; her bir makro butonunun altında, tetiklenmesi için farklı makrolar hazırlayabilir ve butonların altındaki ince LCD şerit, hangi butonu hangi makro olarak atadıklarını gösterir.

30 ve 40 butonlu ATEM 2 M/E Advanced Panel modellerinin özellikleri:

  • Özel etiket ve renklerle 40 adede kadar ayrı giriş butonu.
  • Geçiş tarzlarını hızla seçmek için geçiş kontrolü.
  • kontrol LCD’lerinden silme çeşitlerinin hızlı seçimi.
  • DVE geçişlerini ve kumanda kolu ile konumlandırmayı destekler.
  • Geçişlerin manuel kontrolü için sürgü kolu içerir.
  • Her bir M/E sırası için ayrı bir sistem kontrol LCD ekranı içerir.
  • Her bir bus seçim butonunda, makroların doğrudan tetiklenmesini destekler.

Ürün ATEM 2 M/E Advanced Panel’in Yeni 30 ve 40 Butonlu Modelleri
Marka Blackmagic Design 
Firma MediaCast
Telefon 0212 222 45 02 
Web www.mediacast.com.tr