Reklamı Kapat
Anasayfa > Ürünler > Sonnet Technologies PCI Express 3.0 Adaptör Kartı
Sonnet Technologies PCI Express 3.0 Adaptör Kartı
21.07.2022 12:10

Sonnet Technologies, bir bilgisayarın veya Thunderbolt genişletme sisteminin PCIe kart yuvasına birden çok SSD’nin yerleştirilmesini sağlayan, şirketin popüler yüksek performanslı veri depolama adaptör kartları ailesindeki en son ürün olan Sonnet M.2 2x4 Low-Profile PCIe Card’ı sunuyor. Düşük profilli, yarım uzunluktaki PCIe 3.0 kartında, M.2 biçimli NVMe PCIe SSD’lerin kurulumunu destekleyen iki adet M-keyed NVMe M.2 SSD yuvası bulunur.

İşlevi

Sonnet M.2 2x4 Low-Profile PCIe Card, kullanıcıların iki adet M.2 NVMe 2280 PCIe SSD’yi (ayrı satılır) mevcut bir x8 veya x16 PCIe kart yuvalı hemen hemen her genişletme kartı yerine monte etmelerini sağlar; günümüzün en yüksek kapasiteli SSD’leri kullanılarak 16 TB’a kadar depolama kapasitesi kurulabilir. RAID 0, RAID 1 ve JBOD yapılandırmalarını destekler ve kullanıcılara SSD’leri en iyi performans veya veri güvenliği ya da her ikisi için yapılandırmada esneklik sağlar.

Önemi

Bilgisayarlarına dahili depolama kapasitesi eklemesi gereken ve 6K ve daha yüksek çözünürlüklü çekimlerle çalışan görüntü kurgu uzmanları gibi sorunsuz bir iş akışı için ultra yüksek hızlı veri aktarım hızlarına ihtiyaç duyan kullanıcılar için NVMe M.2 SSD tabanlı yükseltme ideal. Çoğu bilgisayarda, M.2 SSD’lerin doğrudan yerleştirilmelerini destekleyen yuvalar yok, ancak PCIe genişletme kartı yuvaları var. Sonnet M.2 2x4 Low-Profile PCIe Card takılıyken, bir kullanıcı, anında erişimli medya belleği için veya yüksek performanslı bir çalışma diski olarak kablo, adaptör veya montaj tablası gerekmeden tek bir PCIe yuvasına iki tane SSD takabilir. Bilgisayarlarında PCIe kart yuvaları olmayan (dizüstü bilgisayarlar, mini ve “hepsi bir arada” masaüstü bilgisayarlar gibi) ancak Thunderbolt portları bulunan kullanıcılar için, Sonnet kartını Sonnet’in çok yuvalı Echo Thunderbolt - PCIe kart genişletme sistemlerinden birine takmak, M.2 2x4 kartın çift SSD yuvasını tek bir kablo üzerinden bağlar.

Farkı

macOS, Windows ve Linux işletim sistemleriyle uyumlu olan Sonnet M.2 2x4 Low-Profile PCIe Card, yalnızca düşük profilli (alçak) bir kart alanı gerektirir ve hem tam yükseklikte hem de düşük profilli PCIe aparatlarını içerir - bu nedenle x8 veya x16 PCIe yuvasına sahip çoğu masaüstü bilgisayar dikey kasasında (tower), mini iş istasyonu veya sunucu bilgisayarlarında veya Thunderbolt’tan PCIe karta genişletme sisteminde kullanım için ideal. Sonnet kartında yüksek performanslı bir 16 hatlı PCIe 3.0 köprü çipi olduğundan, çalışması için özel SSD’ler veya belirli bir anakart gerekmez. Bir bilgisayarın PCIe 3.0 veya 4.0 kart yuvasına takılan Sonnet kartı, olağanüstü depolama performansını destekler; karta takılan tek bir SSD, 3400 MB/saniyeye kadar veri aktarım hızları sağlayabilir; iki SSD takılıp ve RAID 0 seti olarak yapılandırıldığında, sürdürülebilir 6.600 MB/saniyeye kadar veri aktarım hızları desteklenir. Sürekli yüksek performanslarını desteklemek amacıyla, kartın entegre ısı emicisi, SSD’leri termal koruyucu ihtiyacını ortadan kaldırmak için sessizce soğutur. Bir SSD koruma özelliği, soğuyana kadar performansı düşürerek aşırı ısınmayı önler.


Ürün PCI Express 3.0 Adaptör Kartı 
Marka Sonnet Technologies 
Firma MediaCas
Telefon 0212 222 45 02 
Web www.mediacast.com.tr