Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Hırvat Kamu Yayın Kurumu HRT, Canlı Haber ve Spor Yayınlarını Dejero ile Zenginleştirdi
Hırvat Kamu Yayın Kurumu HRT, Canlı Haber ve Spor Yayınlarını Dejero ile Zenginleştirdi
23.07.2022 14:27

Hırvatistan’ın kamu yayıncısı HRT (Hrvatska radiotelevizija), genel merkezini, bölgesel merkezlerini ve küresel çapta muhabir ekiplerini Dejero’nun yerel çözüm ortağı ve sistem entegratörü CS Computer Systems tarafından sağlanan Dejero çözümleriyle donattı. Yayıncının canlı haber, spor ve etkinlik yayınlarını destekleyen Dejero, sahada aksaklığa karşı dayanıklı, yüksek bant genişliğine sahip kablosuz bağlantının yanı sıra istasyonlar arasında kolay içerik paylaşımı da sağlıyor.

Dejero EnGo mobil vericileri, yayıncının Zagreb’deki merkezindeki ve Çakovec, Osijek, Vukovar, Rijeka, Pula, Zadar, Şibenik, Split ve diğer bölgesel istasyonlarındaki saha ekipleri tarafından günlük olarak kullanılıyor. HRT ekipleri ayrıca önemli spor etkinliklerini, önemli seçimleri ve küresel haber değeri taşıyan olayları yayınlamak için uluslararası seyahat ederken yanlarında EnGo vericilerini de taşıyorlar.

HRT, herhangi bir konumdaki olay yerinden raporlamayı desteklemek için dış yayın (OB) iş akışında Dejero’nun EnGo mobil vericileri, PathWay kodlayıcıları ve MultiPoint içerik dağıtım hizmetinin bir kombinasyonunu kullanıyor.

EnGo mobil vericileri, HRT saha ekipleri tarafından canlı kamera çekimlerini HRT’nin merkezinde kurulu bir WayPoint alıcısına göndermek için kullanılıyor. 3G/4G/LTE hücresel bağlantı ve 32 saate kadar HD (85 GB depolama) kaydetme özelliği için altı entegre modeme sahip birden fazla Dejero PathWay EC kodlayıcıyı kullanan yayıncı, haber, spor ve güncel olay programları için olayların canlı yayınlarını paketlemek ve zenginleştirmek için görüntü sinyallerini toplayabiliyor.

Bir Dejero MultiPoint bulut tabanlı hizmeti, yüksek kaliteli, düşük gecikme süreli, gerçek zamanlı içeriklerin paylaşımını kolaylaştırarak, farklı kameralardan gelen sinyallerin aynı anda HRT’nin Dejero WayPoint alıcısıyla donatılmış bölgesel merkezleriyle paylaşılmasına olanak tanıyor.

HRT, tüm Dejero donanımını bir web tarayıcısından merkezi olarak yönetmek için Dejero Control bulut tabanlı yönetim sistemini kullanıyor. Dünyanın her yerindeki vericiler uzaktan kontrol edilebiliyor. Kontrol ayrıca canlı video sinyallerinin, kayıtlı kliplerin ve saha vericilerinden dosya aktarımlarının yönlendirilmesini ve paylaşılmasını da basitleştiriyor.

HRT Radyo ayrıca günlük canlı radyo programlarının sahadan HRT genel merkezine iletiminde güçlü kablosuz internet bağlantısı sağlamak için bir Dejero GateWay ağ görüntü toplama cihazını da kullanıyor.

Hem EnGo hem de GateWay aygıtları, sanal bir Dejero “ağların ağı” oluşturmak için birden fazla sağlayıcıdan gelen hücresel bağlantıları ve varsa diğer kablolu veya kablosuz IP bağlantılarını aynı anda birleştiren Dejero’nun Smart Blending Technology’sine sahipler. Sonuç olarak, her yerden yayın kalitesinde canlı görüntü ve radyo yayınları için güvenilir, yüksek bant genişliğine sahip internet bağlantısı elde ediliyor.

Dejero ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 210 27 70 numaralı telefondan Profen’i arayabilirsiniz.