Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Alman Yayıncı SWR, Newsbridge Live Asset Manager ile Haber Prodüksiyon İş Akışını Geliştirdi
Alman Yayıncı SWR, Newsbridge Live Asset Manager ile Haber Prodüksiyon İş Akışını Geliştirdi
23.07.2022 14:29

Alman kamu yayıncısı Südwestrundfunk (Southwest Broadcasting, kısaca SWR olarak bilinir) tahmini 14,7 milyon izleyici erişimiyle ülkenin en büyük ikinci yayın kuruluşu. ARD Network’ün bir parçası olan SWR, Almanya’nın güneybatısında Baden-Württemberg ve Rheinland-Pfalz’a hizmet vermekte. Yüksek kaliteli, bağımsız programları iki televizyon ve altı radyo kanalında yayınlanıyor ve SWR Fernsehen (bölgesel TV haberleri) ve gençler için bir multimedya platformu olan DASDING’i sunuyor. SWR, ARD TV muhabirlerinin ağı için Almanya dışındaki birçok bölgeyi de kapsamakta.

Kapsam ve zorluk: Dijital çağda yenilikçilik

SWR, geleneksel televizyon ve radyo prodüksiyonlarından dijital bir medya şirketine dönüşürken, yenilikçiliği ana işi haline getirme misyonunu üstleniyor. Olağanüstü içerik ve teknolojiye odaklanan hedeflerle SWR, haber prodüksiyon iş akışını daha hızlı ve daha çevik hale getirmek istedi.

SWR’deki LiveU destek ekibi başkanı Sven Wilhelm, hedeflerini “Bir bulut altyapısına geçmek ve canlı yayınlarımızı daha iyi yönetmek için otomatik kayıt ve dizin oluşturmaya başlamak istiyoruz” diye açıkladı.

“Şu anda, master kontrol odalarımıza içerik iletebilen, ekiplerimize ve muhabirlerimize dağıtılan 60 LiveU ünitemiz ve 500 LU-Smart lisansımız var. Özel donatım yuvalarına ihtiyaç var ve muhabirlerin akışları görmek ve bunlara erişmek için fiziksel olarak ofiste olmaları gerekli. Bu iş akışı, önceden planlama, insan kaynağı tahsisi gerektiriyor ve örneğin planlanandan daha uzun iletimler nedeniyle darboğazlar yaşayabiliriz.”

İşte burada SWR ve Newsbridge arasındaki işbirliği mükemmel bir anlam kazandı.

Newsbridge Çözümü

SWR, mevcut iş akışının bir uzantısı olarak Newsbridge Live Asset Manager çalıştırıyor. Yapay zekâ destekli Cloud Media Hub, gelen LiveU yayınlarını alıp kaydediyor (ingest). Daha aranabilir hale getirmek için içeriğe yüz, OCR (optik karakter tanıma) ve konuşmadan metne transkripsiyon dahil Newsbridge Multimodal AI indeksleme uygulanır. SWR’ın mevcut medya varlık yöneticisi için meta veriler çıkarılır ve uyumlu hale getirilir.

SWR’ın ulusal ve bölgesel haber ve politika programlarında çalışan muhabir ekipleri Newsbridge Media Hub’ı kullanıyor. İçeriklerine her yerden, gerçek zamanlı olarak anında erişmelerini sağlıyor. Konuşmadan metne aktarım yeteneği sayesinde muhabirler hemen birden fazla platformda dosyalanabilecek veya yayınlanabilecek olayları hızla belirleyebiliyorlar.

Wilhelm şunları söyledi: “Politika muhabirlerimiz, Newsbridge’in daha uzun röportajları otomatik olarak Almancaya çeviren konuşmayı metne dönüştürme özelliği konusunda özellikle hevesliler. Kişisel olarak Newsbridge portalının etkileşimli unsurları ve ekibin uzaktan konuşma yoluyla sunduğu mükemmel müşteri desteği beni heyecanlandırıyor.”

SWR’ın Newsbridge ile iş akışı

Newsbridge ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 80 50 numaralı telefondan Momento Medya’yı arayabilirsiniz.