Reklamı Kapat
Anasayfa > Ürünler > Neumann M 49 V Nostaljik Orijinal Stüdyo Mikrofonu
Neumann M 49 V Nostaljik Orijinal Stüdyo Mikrofonu
18.10.2022 16:02

Alman stüdyo uzmanı Neumann.Berlin, dünyanın dört bir yanındaki mikrofon uzmanlarının onlarca yıldır bekledikleri haberi duyurdu; efsanevi M 49 yeniden üretiliyor. M 49, 1951’de piyasaya sürülmesinden bu yana, mükemmel bir stüdyo mikrofonu olarak görülüyor. Kesintisiz uzaktan kontrol edilen polar paterniyle, stüdyo teknolojisinde devrim yarattı ve eşsiz ipeksi sesi, 1950’lerin havalı cazından günümüzün liste rekortmenlerine kadar sayısız kaydı süsledi. Sonuç olarak, M 49 sadece koleksiyoncular arasında değil, aynı zamanda önemli bir kayıt aracı olarak da büyük talep görüyor: Dijital çağ, karakteristik sesini daha da çekici hale getirdi.

M 49 V, Neumann arşivindeki orijinal özelliklere ve tasarım belgelerine göre yeniden üretiliyor. Son ve en popüler tarihsel revizyon olan M 49 c ile aynı devreye sahip, ancak daha da düşük gürültülü, elle seçilmiş minyatür tüpüyle. Portföy Yöneticisi Sebastian Schmitz açıklama yaptı: “Saha testlerimizde, ünlü mikrofon uzmanları bile seste herhangi bir farklılık tespit edemediler. Tını ve dinamik davranış açısından M 49 V, en iyi durumda korunmuş tarihi bir M 49 ile aynı. Devre ve akustik tasarım M 49 c’den alındı. Ve en önemli bileşen olan klasik K 49 geniş diyaframlı kapsül, Neumann tarafından 1950’lerden bu yana hiçbir değişiklik yapılmadan üretiliyor. Bu çok istisnai bir durum.

Variabel anlamında V

Artık şebeke voltajına otomatik olarak uyum sağlayan ve aynı zamanda eski M 49 mikrofonlarla da uyumlu olan patern kontrol ünitesinde ayrıntı iyileştirmeleri yapıldı. M 49 V, eski bayonet konektör yerine, tarihi yayın modeli M 249’un RF sızdırmaz konektörünü kullanıyor. Ayrıca M 49 V, Neumann Service tarafından sipariş üzerine yapılan bir opsiyon olarak veya satıştan sonra dahili anahtarlar aracılığıyla yapılandırılabilir. 

BV11 çıkış transformatörünü istenmeyen bozulmalardan koruyan infrasonik filtre, 30 Hz’den 12 Hz’e düşürülebilir, bu da ilk M 49’un (son ekler yapılamadan önceki) 1957’ye kadar verdiği frekans tepkisi ile sonuçlanır. Tarihi M 49 b model varyantı gibi M 49 V, sinyal-gürültü oranını yaklaşık 3 dB artıran sabit kardioid ses alım desenine ayarlanabilir. Bu seçenek, M 49 V örneğin vokaller ve konuşma için yalnızca kardioid modunda kullanılacaksa kullanışlıdır.

M 49 V, yüksek kaliteli, el yapımı bir çanta içinde uzaktan patern (ses alım deseni) kontrol ünitesi, mikrofon kablosu ve klasik “yoke” döner montaj parçası ile birlikte bir set olarak teslim edilir. Erkek ve kadın sesleri için mükemmel vokal mikrofonu sunar.

  • Her tür enstrüman için çok yönlü mikrofon
  • Çıkış transformatörlü klasik tüp devresi
  • Uzaktan kumandalı, kesintisiz değişken polar patern
  • Arşivlenmiş belgeler kullanılarak orijinal özelliklere göre üretim
  • Yeni model kontrol ünitesi (tarihi M 49 mikrofonlarla uyumlu) şebeke voltajına otomatik olarak uyum sağlar
  • Almanya’da elle montaj ve elle lehimleme
  • Almanya’da üretilen el yapımı vintage kasa

Ürün M 49 V Nostaljik Orijinal Stüdyo Mikrofonu
Marka Neumann
Firma Metan
Telefon 0212 293 37 50
Web www.metan.com