Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Newsbridge Cloud Media Hub’a Altyazı Özelliği Eklendi
Newsbridge Cloud Media Hub’a Altyazı Özelliği Eklendi
23.10.2022 21:15

Bu en yeni özellik, prodüksiyon iş akışlarını hızlandırır ve kullanıcılara Multimodal AI sayesinde insan tarafından oluşturulan metinleri yakından taklit eden altyazılar ekleme ve değiştirme yeteneği verir.

Bulut medya merkezi (Cloud Media Hub) Newsbridge kullanıcıları artık video içerikleri için platformun kendisinde altyazı oluşturabiliyor. Konuşmadan metne dönüştürmeye olanak sağlayan aynı Multimodal AI teknolojisini kullanan Newsbridge’in dahili altyazı özelliği, medya prodüksiyon iş akışlarını hızlandırır. Ve BBC Altyazı Yönergelerinin temel unsurlarına uygunluğu, kurgu uzmanlarının en iyi altyazı uygulamalarını gerçekleştirmelerini kolaylaştırır.

Altyazılar sosyal medyada yayınlanmak üzere yazdırılabilir ve bu yeni özellik ayrıca Avid, Adobe ve Final Cut iş istasyonlarıyla da entegre olur. Özelliğin ilk sürümünde metin bölümleri ekleme, düzenleme veya silme ve bir SRT dosyası oluşturma özellikleri var. Gelecekteki sürümler, konuşan kişinin adını otomatik olarak oluşturacak, birden fazla kullanıcının aynı anda altyazı düzenleyicide çalışmasına izin verecek ve onlara renkleri, metin türlerini belirleme ve altyazıların ekrandaki yerleşimini değiştirme yetenekleri de sağlayacak.

Newsbridge Kurucu Ortağı ve CTO Frederic Petitpont şöyle açıklıyor: “Online video görüntülemelerinin yüzde 85’inin ses kapalıyken gerçekleştiğini biliyoruz ve altyazı, post prodüksiyonda önemli ancak zaman alıcı bir adım. Müşterilerimiz bize bir saatlik videonun 10 saatlik manuel altyazı işi gerektirdiğini söylüyorlar. Artık Newsbridge Media Hub’da bulunan bir altyazı düzenleyici ile müşterilerimiz iş akışlarını hızlandırabilir ve içerikleriyle maksimum izleyici etkileşimi sağlayabilirler.

Altyazı özelliğimizin benzersiz yanı, insan tarafından oluşturulan altyazıları çok iyi taklit etmesi. Bu, Newsbridge’in ekranda insanlar olduğunu ve dudaklarının hareket ettiğini fark ederek kimin ve ne zaman konuştuğunu belirleyen çok modlu AI ayrıştırma sayesinde olur. Geleneksel, tek modlu yapay zekânın aksine, çok modlu bir video dosyasına metin eklerken görüntüler, nesneler, konuşma ve bağlam gibi birden çok veri türünü analiz eder. Bu sayede daha çok insan zihni gibi çalışır ve daha mantıklı ve doğru sonuçlar üretir.

Petitpont ekledi: “Konuşmadan metne çevrim (transcription) teknolojileri son yıllarda olgunlaştı ve müşterilerimiz otomatik transkripsiyon ve çeviri özelliğimizi seviyor. Bununla birlikte, bir transkripsiyon, altyazı ile aynı şey değildir ve daha ileri gitme arzusu bizi Newsbridge altyazı özelliğini oluşturmaya gerçekten motive etti. BBC, erişilebilir altyazı uygulamalarında küresel bir lider olarak kabul edilir, bu nedenle altyazılarımız düzenleme, stil, sunum ve zamanlama açılarından BBC’nin temel kurallarına uygun.

Newsbridge ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 80 50 numaralı telefondan Momento Medya’yı arayabilirsiniz.