Reklamı Kapat
Anasayfa > Ürünler > HARMAN Professional Solutions JBL PRX900 Series Portatif PA Hoparlörler
HARMAN Professional Solutions JBL PRX900 Series Portatif PA Hoparlörler
23.11.2022 12:00

Ses, görüntü, aydınlatma ve kontrolde dünya liderleri arasında olan HARMAN Professional Solutions, gelişmiş akustik, kapsamlı DSP, benzersiz güç performansı ve JBL Pro Connect uygulaması aracılığıyla eksiksiz BLE kontrolü özelliklerine sahip JBL PRX900 serisi hoparlör ve bas hoparlörlerini (subwoofer) sunuyor.

Üç adet dahili yükselteçli (aktif) iki yönlü hoparlör ve iki adet yükselteçli bas hoparlörü içeren seri, tepeden tırnağa JBL’in en gelişmiş akustik yeniliklerinden yararlanmak için üretildi. Ultra verimli D Sınıfı yükselteçler tarafından desteklenen tamamen yeni, patentli sürücü sistemleri, geliştirilmiş ses dağılımı, ses dalgası demet genişliği ve pürüzsüz alçak frekanslı genişletme ile maksimum ses seviyesinde bile netlik ve anlaşılırlık sağlar.

PRX900 serisinin üzerindeki LCD ekranlar ve JBL Pro Connect uygulaması aracılığıyla erişilebilen, kendi sınıfında lider DSP paketi, sistem ince ayarı ve ayrıntılı ton kontrolü için 12 bantlı parametrik EQ; canlı ve sabit otomatik yankı engelleme (Automatic Feedback Suppression) özelliğine sahip entegre dbx Drive Rack teknolojisi; Soundcraft Overeasy seçenekli sistem sınırlayıcı, hoparlör gecikme ayarları ve ön ayarlar içeriyor.

10 adede kadar hoparlörü kontrol etmek, JBL EON ONE MK2, PRX ONE ve EON700 sistemleriyle entegre olmak ve hoparlör anlık sesleri (snapshot) ve gruplandırma dahil olmak üzere yalnızca uygulamayla kullanılabilen işlevlere erişmek için JBL Pro Connect uygulaması kullanılabilir.

PRX900 serisi yolculuğun zorluklarına dayanacak şekilde tasarlandı. Sert ve sağlam kompozit hoparlör kabinleri, optimum akustik performans ve dayanıklılık için bilgisayarla modellenmiş pervazlara sahipken, bas hoparlörleri pürüzsüz, doğru alçak frekans yanıtı için optimize edilmiş destek ile 18 mm huş ağacından kabinlere yerleştirilmiş. Her JBL ürününde olduğu gibi, her şey endüstrinin en iyi test ve doğrulama protokolleri ile güçlendirildi ve bu ürün serisi, benzeri görülmemiş yedi yıllık bir garanti desteğine sahip.

PRX900 serisi, DJ’ler ve müzik grupları, müzik mekânları, cihaz kiralama firmaları, kurumsal A/V sağlayıcılar ve her türlü portatif veya sabit kurulumlu senaryoda güçlü, salonu dolduran ses sağlayan, dayanıklı profesyonel sistemler arayan herkes için çok yönlü bir çözüm. 

Serideki başlıca yenilikler şunlar:

Yepyeni akustik tasarımlar

PRX900 serisi, konilerden kabinlere kadar gelişmiş akustik performans için tasarlandı. Çok halkalı diyaframlara ve neodimyum mıknatıslara sahip patentli JBL 2408H-2 1,5” sıkıştırma sürücüleri, net, ayrıntılı yüksek frekans tepkisi sağlar; güncellenmiş JBL Image Control Waveguide dalga kılavuzlarına sahip yenilikçi horn tipi hoparlörler, her noktası eşit ses dalgası demet genişliği ve frekans dağılımı sağlar. Ferrit mıknatıslı yeni nesil bas hoparlörleri pürüzsüz, doğal bas tepkisi verir ve FEA genişletilmiş port tasarımı hava gürültüsünü ve bozulmayı azaltır.

Üstün güç performansı

Yüksek verimli D Sınıfı güç yükselteçleri tarafından sürülen PRX900 serisi, maksimum ses seviyesinde bile minimum güç sıkıştırmasıyla akustik netlik ve anlaşılırlık sağlar. Köprülü bir bas hoparlör amfisi, akım yükselmelerini zemin seviyesinden uzak tutar ve tiz hoparlörüne giden girişim harmoniklerini azaltır. Yüksek doğrusallığa sahip indüktörler, üstün güç verimliliği ve düşük toplam harmonik bozulma sağlar, ve düşük gürültülü, düşük bozulmalı girişte sesin bir sonraki işlemci için optimal düzeye getirilmesi  (gain staging) işlemi, çeşitli kazanç gereksinimleri için aralığı ve boşluğu optimize eder. Yüksek kaliteli DAC ve ADC, neredeyse kayıpsız ses çevrimi sağlar. 30 Hz’e kadar alçak frekanslarda 134 dB’e kadar çıkış üreten sistemler, yüksek güç ve performans gereksinimlerine sahip geniş performans alanlarını kolayca destekler. 55 dB’den büyük tam bant genişlikli CMRR (Common Mode Rejection Ratio) ve 32 dB’in altında THD (Total Harmonic Distortion) derecesi ile gürültü neredeyse hiç oluşmaz.

Sınıfında lider DSP

PRX900 serisi, tamamına JBL Pro Connect uygulaması veya üzerlerindeki tam renkli LCD ekran aracılığıyla erişilebilen kapsamlı DSP ile tam olarak donatıldı. Sinyal işleme, 12 bantlı parametrik EQ’nun yanı sıra optimize edilmiş ön ayarlar ve anlık sesler (snapshot) içerir. Dahili dbx DriveRack teknolojisi, zamanları birbirlerine kusursuz ayarlanmış sistemler için canlı ve sabit Automatic Feedback Suppression, donanım ve yazılım sistem sınırlayıcılar ve 100 mikro saniye aralıklarla 180 ms hoparlör gecikmesi özelliklerine sahip.

Çok yönlü ve ölçeklenebilir

Hem mobil senaryoların hem de sabit kurulumların gereksinimlerini karşılamak için PRX900 serisi hoparlörler ve bas hoparlörleri çeşitli konfigürasyonlarda bir araya getirilebilir. Hoparlörler çift 36 mm kutup soketine ve altı adet M10 süspansiyon noktasına sahip olup; bas hoparlörlerinde M20 pole cup montaj parçaları bulunur. Eksiksiz ürün serisi sunan hoparlörler, monitör veya şebeke gücüne bağlı olarak sistem frekansı ince ayarını otomatik olarak optimize eden yerleşik bir jiroskop sensörüne sahip.


Ürün JBL PRX900 Series Portatif PA Hoparlörler
Marka HARMAN Professional Solutions
Firma Ertekin 
Telefon 0212 312 24 24
Web www.ertekin.com.tr