Reklamı Kapat
Anasayfa > Ürünler > Imagine Communications Magellan Control System SDI/IP Yönlendirme, Denetim ve İzleme Sistemi
Imagine Communications Magellan Control System SDI/IP Yönlendirme, Denetim ve İzleme Sistemi
23.11.2022 12:03

Magellan Control System, operatörü merkezine alan, yüksek düzeyde yapılandırılabilen izleme ve denetim yüzeyleri aracılığıyla SDI/IP sinyal yönlendirme, parametrik kontrol ve donanım izleme yetenekleri sağlayan, sahada kendini kanıtlamış bir çözüm. Ağdaki üst düzey unsurlarla (uygulama düzlemi) iletişim kuran (north-bound) ve alt düzey unsurlarla (veri düzlemi) iletişim kuran (south-bound) arabirimlerin onlarca yıllık protokol entegrasyonlarının doruk noktası olan Magellan Control, endüstrideki birlikte çalışma uyumluluğu (interoperability) en yüksek kontrol sistemlerinden birini Magellan Control, IP’ye geçişle ilgili zorlukları ele alarak, medya şirketlerinin bugün karşı karşıya kaldıkları kapsam ve ölçekteki sistemleri destekler. Magellan Control, daha önce altyapısı olmayan alanlara (green-field) tamamen IP kurulumlara ek olarak, karma (hybrid) SDI/IP geçiş stratejilerini de destekler.

Magellan Control, IP, SDI ve karma yönlendirme sistemleri için sistem yönetimini ve operasyonlarını birleştirir. IP sistemlerinin verimliliği ile ölçeklenebilirlik sağlarken, mevcut altyapıdan yararlanarak SDI’dan IP ve UHD’ye kesintisiz bir geçiş yolu sunar.

Magellan Control, operatörlere kendi yönlendirme, parametrik ve izleme iş akışlarını oluşturma, kaydetme ve geri çağırma esnekliği sağlar. Kullanımı kolay arayüzü, her bir operatör rolünün ihtiyaçlarına dayalı olarak içeriğe duyarlıdır.

Magellan Control, operatörlerin PathView aracılığıyla gerçek zamanlı olarak rota geçişlerini görüntülemelerini ve AlarmView entegre alarm izleme ile detaya inmelerini sağlayan modern web teknolojilerini kullanır.

Magellan Control, IP sistemlerinin ve uç noktaların zaman içinde dahil edilmesine izin vererek, mevcut bir SDI altyapısını kaldırmaya gerek kalmadan, günümüzün SDI tesislerinde de aynı şekilde uyumlu çalışır. SDI ve IP sistemlerinin hibrid bir karışımı, tek bir ortak Magellan Control System tarafından kontrol edilir.

Magellan Control, AMWA NMOS IS04/05 teknik şartnamesini destekler ve AMWA IS-04/IS-05 özelliklerini destekleyen herhangi bir cihazın doğrudan entegrasyonuna izin verir. Magellan Control, bir NMOS kayıt defteri içerir ve kendi yedekleme (redundancy) mekanizmalarının bir parçası olarak kayıt yedeklemeyi destekler.

Magellan Control ayrıca sistem entegrasyonu için eski yönlendirme protokolü sürücülerinin yanı sıra IP uç noktaları için çeşitli özel üretim sürücüleri de destekler.

Bütünleşik işletim ve izleme ortamı

Magellan Control System’ın PathView ve AlarmView özellikleri, kullanıcıların IP, SDI ve karma sistemlerini yönetmelerini ve izlemelerini sağlar. Magellan PathView ve AlarmView operatöre odaklanır, ilgili kontrolleri ve bilgileri her kullanıcının önüne koyarak, teknolojiye değil içeriğe odaklanmalarını sağlar.

PathView

PathView, IP ve SDI yönlendirme yolları için canlı, dinamik, sürükle-bırak kolaylığında bir organizasyon aracı.

  • Magellan Control tarafından yönetilen SDI ve IP yönlendirme ortamları için canlı ve dinamik sinyal yolu gösterimi
  • PathView üzerinde çizilen yollarla sürükle-bırak şeklinde kaynak/hedef organizasyonu 
  • Sinyal formatı, SDP, ses seviyeleri/ayrılma ve cihaz alarmları gibi kritik bilgiler
  • Anında güncellemelerle her operatöre izlediği tüm rotaların gerçek zamanlı görünümü
  • Canlı uzaktan ölçüm (telemetri) ve alarmları entegre eden dinamik sinyal yolu ekranı (çalışırken kullanıcı tarafından kolayca değiştirilebilir)

AlarmView

AlarmView, medya ağını izler ve ağ bağlantılarını kontrol eder. AlarmView, aktif alarmların ayrıntılı ve renk kodlu görünümlerini sağlar.

  • Sistemde yönetilen tüm cihazların ağaç görünümü
  • Ağdaki IP uç noktalarının kullanılabilirliğini, denetleyici ve IP uç noktaları arasındaki bağlantıları ve ayrıca alarm koşullarını gösteren görsel işaretler
  • Tüm aktif (renk kodlu) alarmların ayrıntılı bir görünümünü sağlayan alarm paneli

İzleme ve görselleştirme

Magellan Control System içindeki izleme ve görselleştirme çözümü (Magellan Touch), prodüksiyon ve yönlendirme kontrolü için sezgisel bir operasyonel katman sağlar.

Magellan Touch

Magellan Touch, canlı spor ve playout ortamlarındaki operatörler için tasarlanan bir prodüksiyon operasyonları arayüz katmanı. Magellan Touch, sinyal işleme kontrollerini ve yönlendirmeyi aynı görünümde birleştirerek, her operatör tarafından anında değiştirilebilen, büyük ölçüde yapılandırılabilir bir çözüm sunar.


Ürün Magellan Control System SDI/IP Yönlendirme, Denetim ve İzleme Sistemi
Marka Imagine Communications
Firma Bilgipark
Telefon 0212 283 54 39
Web www.bilgipark.tv