Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Fujinon Premista Geniş Formatlı Sinema Lensleri
Fujinon Premista Geniş Formatlı Sinema Lensleri
07.02.2021 22:23

Fujifilm kurulduğu 1934 yılından bu yana film üretiyor. Uzun yıllarca biriktirdiği optik teknolojilerin avantajını kullanarak 2000 yılında sinema lensleri geliştirmeye başladı. Şimdi de Premista markasıyla yenilikçi geniş formatlı sinema zoom lenslerini sunuyor. BU yeni zoom lens çifti çok çeşitli sahneler için üstün optik karakteristiklerle yüksek performans sunuyor. Kameramana sanatsal ve duygusal bir betimleme sağlıyor. 

Geniş formatlı bir sensörün tüm avantajlarını sunan üstün optik performans

Geniş çaplı yuvarlak elemanlar içeren Premista, merkezden köşelere kadar etkileyici optik kalite ve düşük bozulma sağlayarak, konuların hem hissiyatını hem de dokularını yakalıyor. Dahası, yeni geliştirilen odak ve zoom sistemlerini bir araya getirerek, zoom konumundan ve konudan uzaklıktan etkilenmeden minimum renk sapmasıyla net ve keskin hatlı görüntüler sağlayarak, bir prime lensin performansını açığa çıkarıyor. 

Yüksek dinamik aralıkta iyi performans

Dahili optik hesaplama yazılımı sayesinde istenmeyen parlamalar ve gölgelenmeler bastırılıyor. Premista geniş formatlı bir lensin yüksek dinamik aralığıyla iyi performans gösteriyor. Cam elemanları ve kaplama seçimi sayesinde renkler doğal ve nötr. Birden fazla lens kombinasyonu kullanırken gereken renk derecelendirmeyi kolaylaştırmak için Fujifilm’in mevcut sinema lensleri serisiyle eşleşiyor. 

2 lensle 28-250mm odak uzunlukları

Seride bir standart zoom lensi (28-100mm) ve bir telefoto zoom lensi (80-250mm) var. Bu iki lens, en çok kullanılan 28-250mm arası odak uzunluklarını kapsıyor. Premista ayrıca sabit bir T2.9 açıklık (telefoto zoom’da 200mm) sunuyor. Prime lens kullanmaktan farklı olarak, sık sık lens değiştirmenin neden olduğu zaman ve maliyetten kazandırıyor.

Hafiflik ve dayanıklılık

Premista sadece 3.8kg ağırlık ve küçük boyutla, profesyonel kullanımın zorlu koşullarında bile Fujinon lenslerin bilinen sağlamlıklarını bir arada sunuyor. Bu zoom lensleri, özellikle vinç veya helikopter gibi lense erişmenin zor olduğu kullanımlar için uygun.

Film ekiplerine yardımcı olan hassas ve rahat çalışma

Sığ alan derinliklerinde bile doğru odaklamaya yardımcı olmak için odak halkası 280 derece dönebiliyor. Ayrıca en iyi kamera ve lens eşleştirmesini başarabilmek için on altılı set vidalı bir Flange Focal Distance ayar işlevi standart olarak var. Bu sayede sıcaklıkta ani değişimler olsa bile lensler tam optik performans gösteriyorlar. 

ZEISS eXtended Data ile uyumlu iş akışı

Premista serisi zoom lensleri, ZEISS tarafından açık /i Technology temeli üzerinde geliştirilen ZEISS eXtended Data sistemi ile uyumlu. Lens üstverilerinin (odak, zoom ve iris konumları) kaydedilmesini, lens bozulmalarının ve gölgelenmelerinin düzeltilmelerini sağlıyor. 

  • PL yuva
  • 46.3mm resim çapraz boyutu
  • 280 derece odak dönüş açısı
  • 120 derece zoom dönüş açısı
  • 48 derece iris dönüş açısı
  • 13 iris kanadı
  • 114mm ön çap
  • 255mm uzunluk
  • 3.8kg ağırlık.

Fujifilm ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 522 20 32 numaralı telefondan Fujifilm Türkiye’yi arayabilirsiniz.