Reklamı Kapat
Anasayfa > Ürünler > SNS ShareBrowser Medya Varlık Yönetim Yazılımı
SNS ShareBrowser Medya Varlık Yönetim Yazılımı
29.04.2021 11:02

SNS (Studio Network Solutions) firmasının ShareBrowser yazılımı, kullanıcılara EVO bellek deposunun yanı sıra yerel, offline ve diğer SAN/NAS ağ diskleri üzerinde medya ve proje düzenleme ve arama imkanı veriyor. Varlıklar kataloglanıyor, etiketleniyor ve yorum yapılıyor, böylece ekipteki herkes medya ve projeleri kolayca bulabiliyor, ön izlemeden geçirebiliyor ve paylaşabiliyor. ShareBrowser paylaşımlı bir veri deposu iş akışı üzerinde işbirliğiyle çalışan post prodüksiyon ekipleri için ideal olup, herkese merkezi ve arama yapılabilen bir veritabanı sunuyor. ShareBrowser her EVO ile birlikte verildiği gibi, bağımsız bir sürümü de ayrıca satın alınabiliyor. 

Arananı kolayca bulma

Herkes isim, kodek, kare hızı, değiştirme tarihi, çözünürlük ve diğer dosya özellikleri gibi üstveriler, etiketler ve yorumlar kullanarak varlıkları kolayca arayıp bulabiliyor.

Medya ön izleme

Bulunan klipin doğru klip mi olduğundan emin olmak için ShareBrowser’ın bütünleşik oynatıcısından medya doğrudan izlenebiliyor. Orijinal kaynak medya çevrim dışı iken bile oynatılabilen proxy dosyayı oynatmaya başlamak için sadece boşluk tuşuna basmak yeterli. 

Proxy indirme

Kullanıcı hızlı bir kurgu yapmak istiyor ama orijinal dosyayı indirecek zamanı yoksa, ShareBrowser Web App kullanarak makinesine proxy dosyaları indirebilir.

Dosyaları kutularla organize etme

Kurgu uzmanları ve yardımcıları birden fazla kopya oluşturmadan ve bellekte alan doldurmadan ShareBrowser kutularını kullanarak medyayı kolayca organize edip paylaşabiliyorlar. 

NLE bütünleştirme

Artık doğrudan Adobe Premiere Pro ve After Effects içerisinde bir panel olarak ve Final Cut Pro’da bir eklenti şeklinde mevcut. ShareBrowser ayrıca Avid Media Composer’da proje ve kutu paylaşımı yapabiliyor, ve EVO DaVinci Resolve veritabanını barındırdığı için her türlü NLE kurgu yazılımında pürüzsüz bir iş akışıyla çalışılabiliyor. 

Ek maliyet veya donanım yok

ShareBrowser’ın sunucu yazılımı EVO’nun içerisinde çalışıyor. Tüm indeksleme (kataloglama) ve proxy üretimi otomatik olarak EVO’nun içerisinde yürütülebildiği için, ShareBrowser’ı kullanmak için ek sunucu donanımı gerekmiyor. EVO’ya sınırsız sayıda istemci lisansı dahil.

Kolay varlık yönetimi

Ekipteki isteyen herkes ShareBrowser içerisindeki medya ve projelere hızla etiketler ve yorumlar ekleyebiliyor. 

Kişisel alanlar yaratma

Kişisel üstveri alanları kullanıcılara ekip için en değerli bilgileri yapılandırma ve kaydetme gücü veriyor. Etiketler ve yorumlar kullanılabildiği gibi, oyuncular, müşteriler, iş tipleri, yönetmenler, proje numaraları ve kuruluş için önemli olan her şey için alanlar yaratılabiliyor. 

Otomatik proje kilitleme 

Avid kutu kilitleme ve ShareBrowser’ın Premiere Pro ve Final Cut Pro projelerini kilitleyebilme yeteneği sayesinde görüntü kurgu uzmanları birbirlerinin üzerine kayıt yapamıyorlar.

Yapay zekayla otomatik görüntü etiketleme

Bir butona basılarak ShareBrowser görüntüleri otomatik olarak etiketleyebiliyor. Görüntü seçiliyor, bir sembole tıklanıyor ve birkaç dakika içerisinde sahnelerdeki nesneler ve etkinlikler yapay zeka (AI) kullanılarak otomatik belirleniyor ve aranabilen anahtar sözcüklerle etiketleniyor.

Web tarayıcıyla EVO’ya giriş

ShareBrowser Web App uygulamasıyla bellek doğrudan bellek taranabiliyor, ön izleme yapılabiliyor, üstveri eklenebiliyor, medya düzenlenebiliyor ve proxy dosyalar indirilebiliyor. 

Veri onaylama

Paste & Verify işlevi sayesinde kaynak bir bellek üzerinde dosyalar ve klasörler seçildikten sonra bir hedef seçiliyor ve doğrulamalı bir kopyalama işlemi başlatılıyor, böylece dosyaların güvenle ulaştığı öğrenilebiliyor. 

StorageDNA ile doğrudan bütünleşme

StorageDNA’e kolayca arşivlenebiliyor ve arşivlenen medya doğrudan ShareBrowser medya varlık yöneticisi içerisinden getirilebiliyor.


Ürün ShareBrowser Medya Varlık Yönetim Yazılımı
Marka SNS
Firma Aviteng
Telefon 0212 549 99 92
Web www.aviteng.com