Reklamı Kapat
Anasayfa > Makaleler > Laboratuvarda Anton/Bauer Pil Testleri
Laboratuvarda Anton/Bauer Pil Testleri
20.07.2021 15:40

Anton/Bauer kameralar, monitörler, ışıklar ve diğer ürünler için her zaman tutarlı bir şekilde yüksek performans vermek üzere tasarladığı piller ve bataryalar üretiyor. Anton/Bauer sahipleri pillerinin öykülerinin kesintisiz devam edeceğine güvenerek, dijital, televizyon ve sinema içerikleri yaratmak üzerinde odaklanabileceklerini biliyorlar. Anton/Bauer mühendisleri kameramanların “hiçbir çekimi kaçırma” kuralını ciddiye alıyorlar. Ekipler bunu garantilemek için çok miktarda pil kullanım ömrü testi gerçekleştiriyorlar, bu sayede diğer pil üreticileri gibi her pilin belli bir sayıda kullanım ömrü “olabilir” demek yerine “vardır” diyebiliyorlar.

Anton/Bauer hedeflerini başarabilmek için pili alıp müşterinin tekrar tekrar şarj ve deşarj kullanımını taklit eden, gelişmiş bir otomatik test donanımı seti kullanıyor. Pillerin üretim hattından yıllar sonra ömrü dolana kadarki performansını kestirmek için bu verileri kaydediyor. Bu test donanımı tek bir testte sıcaklıktan akıma, gerilime, güce, kapasiteye ve geçecek yıllar için veri kestirimlerine kadar her şeyi kaydediyor. Ekip; akım üretimi, rakip ürünler, araştırma geliştirme gibi çalışmalarında aynı anda yüzden fazla test gerçekleştiriyor. Bu testler sadece birkaç saat süreyle çalıştırılabiliyorken, tüm kullanım ömrünün simülasyon testleri bir yıldan fazla sürebiliyor. Elde edilen bu veriler sadece mühendisler için değil, son kullanıcılar için de çok değerli; çünkü bu sayede pillerinin mümkün olan en kötü koşullarda binlerce saat test edildiğini bilmenin güvenini hissediyorlar. Anton/Bauer kaliteli piller üretiyor ve bunu garantilemek için yaptığı yatırımlar ve kullandığı yöntemler benzersiz.

Anton/Bauer mühendislik ekibinin çeşitli şarj/deşarj/sıcaklık koşullarında performansı ölçmek için farklı pilleri test etmek için kullandığı beş makine.

Bu test donanımı sadece pillerin performansının her özelliğini zorlayıp ölçmekle kalmıyor, pillerin çalışacağı en zorlu ve sert ortamlardan bazılarını da simüle edebiliyor. Mühendislik ekibi bilgisayar denetimli nem ve sıcaklık odalarını kullanarak pilleri çöldeki bir günün aşırı sıcağını, kutuplardaki bir gecenin soğuğunu, yağmur ormanlarındaki yoğun nemi taklit eden aşırı iklim koşullarına maruz bırakabiliyor. Piller öngörülebilen bütün durumlarda çalışıyor ve ekibin bunu test edip onaylayabilme yeteneği, pil üretim piyasasında sık bulunan bir şey değil.

V-Mount pillere geçiş

Gold-Mount pil montaj sisteminin öncüsü olarak bilinen Anton/Bauer, 2013 yılında V-Mount pil piyasasına girdi. O zamandan bu yana tüm 14.4V pil modellerini hem Gold-Mount hem de V-Mount yapılandırmalı olarak piyasaya sürüyor. Bu sayede kameramanın seçtiği pil yuvası ne olursa olsun en geniş kapsamlı donanımlar için gelişmiş güç çözümleri sağlıyor.

Daha fazla uyumluluk

V-Mount pil serisinin çıkmasıyla aynı zamanda Anton/Bauer aynı sektörde çalışan diğer markalarla uyumluluk düzeyini yükseltti. Birçok müşteri sahip olduğu şarj aygıtlarıyla dolabilecek pillere gereksinim duyuyor. Tüm pil serileri başlıca markaların şarj aygıtlarıyla çalıştığı için, Anton/Bauer pilleri bu talebi karşılıyor. Bir güvenlik önlemi olarak pillerdeki bilgiler, uygun olmayan bir şarj durumunda yanlış kullanılırlarsa kendilerini korumalarını sağlıyor. 

Pille çalışan bir aygıtı şarj etmek, her gün yaptığımız, alışkanlık edindiğimiz basit bir işlem haline geldi. Bu sürece ayrıntılı olarak bakarak, Anton/Bauer teknolojisinin performansı korumak için her pilin tam doğru şekilde doldurulmasını nasıl garanti edebildiği daha iyi anlaşılabilir.

Firmanın birçok boyutta ve kimyada pili var; Titon Micro Series ürünlerin yeni çıkmasıyla pillerin kapasiteleri Micro’larda 45Wh’ten Titon 240’ta 240Wh’e kadar genişledi. Lityum-iyon pillerin şarj olmak için tercih ettikleri belli bir yol varken, Hytron 140 gibi NiMH (Nickel Metal Hydride) piller kendi tercihlerine sahipler. Bu boylardaki ve kimyalardaki piller için Anton/Bauer’in kullandığı akıllı iletişim sisteminde, pil ve şarj aygıtı şarjın tam olarak nasıl olması gerektiği konusunda iletişim kuruyorlar. “El sıkışma” sırasında şarj aygıtı en iyi yöntemi belirlemek için bir dizi soru soruyor:

  • Sen ne tip bir pilsin?
  • Ne kadar şarj gerilimi istiyorsun?
  • Ne kadar şarj akımı istiyorsun?

Pil yanıt veriyor ve şarj işlemi başlıyor. Bu işlem her pilin tam olarak gerektirdiği şarjı almasını garantiliyor. Her pil için aynı işlemi yapmak yerine her pili kendine özgü bir düzeye şarj etme yaklaşımı, kullanım ömrünü maksimum potansiyeline çıkarmak için en iyi yol. 

Bu grafik DIONIC XT pilin pillerin kullanım ömrü ve sayısı açısından rakiplerinden daha uzun süre dayanıklı olduğunu gösteriyor. 

Gold Mount Plus sisteminin geliştirilmesi

Anton Wilson ile George Bauer tarafından 50 yıl önce geliştirilen geleneksel Gold Mount sistemini temel alan mühendislik ekibi, yeni 26V montaj sistemini geliştirirken bu mirası devam ettirirken doğru karar verdi. Sonuç olarak Gold Mount Plus ortaya çıktı. Doğru bir şekilde isimlendirilen Gold Mount Plus önceki gibi 3 noktalı montaj sistemi kullanıyor ama iletişim ve uyumluluk açısından daha fazlasını sunuyor. Ekip tasarımı öyle bir tamamladı ki, bir Gold Mount Plus desteği nominal 14.4V pili veya nominal 25.2V’ta yeni 26V bir pili kabul edebiliyor. Böylece her iki sistem de iki voltajlı donanımlara enerji verebiliyor; 26V şarj sistemi her iki tipte pilleri de kabul edip doldurabiliyor; ve yuvayla daha fazla iletişim kuruyor.

DIONIC 26V – Yoğun çalışan 26V donanım için yüksek 26V akım değerli piller. 

Her koşula uygun piller

Her tarzda, şekilde ve boyutta kamera modellerinin artmasıyla, tüm bu koşullara uyan piller gerekli hale geldi. Bu Anton/Bauer mühendislik ekibini her tip enerji gereksinimini karşılamak için en geniş çeşitlilikte pil modelleri geliştirmeye yöneltti. Şu anda sunulmakta olan pil modelleri şunlar:

  • DIONIC 26V –Çok enerji tüketen 26V donanım için yüksek akım değerli piller.
  • DIONIC XT – Zorlu sinema kullanımına yönelik, yüksek akım değerli piller.
  • Titon – ENG ve yayın koşulları için kalite standardında akım değerli piller.
  • Titon SL – Pilin kalınlığının ve ağırlığının önemli olduğu durumlar için Titon serisinin daha ince bir modeli.
  • Titon Micro – Kaplanan yerin en önemli etken olduğu, sadece küçük pillerin kullanılabileceği durumlara yönelik küçük yapılı ürünler.
  • Titon Base – Standart bir ¼”-20 vidalı takma gerektiğinde DSLR veya el kameramanları için mükemmel seçenek.
  • GO 90 – Basit bir tak-çalıştır tarzı kolay çözüm isteyen profesyonel fotoğrafçılar ve video kameramanları için hafif ve ucuz pil.

Güvenli tasarım

Lityum-iyon piller güvenlik ve arıza endişesiyle bazen şüpheyle karşılanıyor. Anton/Bauer tüm pilleri için güvenliğe önem veriyor ve bu tasarım sürecinin birçok aşamasında görülüyor:

Arızaya karşı çoklu güvenlik

Anton/Bauer piller 

  • aşırı gerilim
  • aşırı akım
  • aşırı sıcaklık

gibi yaygın sorunlardan koruma için birden fazla koruma katmanına sahipler. Ayrıca çoklu yedekleme de olduğu için, ana sistem zarar gördüğünde veya çalışmaz hale geldiğinde, yerine geçecek bir yedek bulunuyor. Bu yöntem müşteriyi koruyor. 

Bir DIONIC XT pilin anatomisi.

Kendi kendini düzelterek koruma

Anton/Bauer pillerin yukarıdaki sorunlara karşı ilk savunma hattı, kendi kendini düzeltme işlevleri. Pilin içindeki bilgiler durumu izlerken kendisini koruyor, sorunu çözdükten sonra yeniden kendini normal çalışır hale getiriyor. Kendi kendini düzeltme önemli, çünkü pilin bir durumu anlayıp düzelterek müşterinin pili kullanmaya devam etmesini sağlıyor. 

Güvenlik standartlarının ötesinde tasarım

Lityum-iyon pillerin standart güvenlik testleri, pilin uçaklar, gemiler ve trenlerle taşınmak için güvenli olduğunu onaylamak merkezli olarak gerçekleştiriliyor. Bu testler sektörde UN 38.3 olarak biliniyor. Bu testleri gerçekleştiren bağımsız ve sertifikalı üçüncü taraf laboratuvarlar raporlar hazırlıyor ve test edilen ürünlerin bu standartlara uyduklarını belgeliyor. Anton/Bauer bu testleri kendi içerisinde de gerçekleştirebilecek kapasiteye sahip olup, bu standartların sınırlarının ötesini de test edebiliyor. Bunlardan bazı örnekler:

  • Darbe testinde piller -20 derecede donduruluyor, 2 metre yükseklikten sert betona her yüzeyinden düşecek şekilde bırakılıyor, ardından pillerin çalışmaya devam ettikleri, şarj ve deşarj olabildikleri doğrulanıyor. 
  • Aşırı şarj testi, ana ve ikincil koruma devrelerinin arızaya zorlanması, ardından pilin hala güvenle kapatıldığının ve güvenli olmayan bir durumdan korunduğunu onaylayarak yapılıyor.
  • Aşırı akım testinde onlarca kez 100 Amper akım yükleniyor ve pilin kendini koruyup çalışmaya devam ettiği görülüyor. 
  • Sıcaklık testi için pil aşırı soğuktan aşırı sıcağa birçok kez maruz bırakıldıktan sonra, testten sonra da aynı önceki gibi çalıştığı onaylanıyor.

Kullanıcı düşünülerek tasarım

Müşterilerin istediği ve ihtiyaç duyduğu ürünleri sağlamak için ciddi miktarlarda iletişim kurmak şart. Bunlar orijinal donanım üreticisi (OEM) çözüm ortakları, marka elçileri gibi birçok kaynakla iletişim kurarak oluyor, hatta operatörlere sosyal medya veya benzeri kanallar yoluyla ulaşılabiliyor. Bu temas noktaları önemli, çünkü yeni operasyon gereksinimleri ortaya çıkıp gelecekteki ürünlere uygulanmaları düşünüldüğünde ekibin bir geri bildirim döngüsüne sahip olmasını garantiliyor. Anton/Bauer için müşteri memnuniyeti son 50 yıldır gelişmenin anahtarı oldu ve böyle olmaya da devam edecek.

Emmy Award ödüllü Kameraman Jon Pijnen, Anton/Bauer V-Mount Titon pil ile.

Tehlikeli ürünlerin nakliyesinde müşteriye yardım

Lityum-iyon pillerin güvenliği ve sıkılaştırılan nakliye yönetmelikleri nedeniyle Anton/Bauer bu yeni kısıtlamalara maruz kalan müşterilerine yardımcı oluyor. Ürünlere eklenen fazladan özellikler arasındaki Performance Quad Charger sayesinde dahili bir deşarj edici “Fly Mode” için yapılandırılabiliyor. Bu modda piller uçakla taşınmaya güvenli olacak bir düzeye kadar ayrı ayrı deşarj edilmek için yerleştirilebiliyor. Ardından piller enerjiyi korumak için derin bir uyku moduna giriyorlar. Böylece müşteriler tüm pillerin kılavuzlara uygun olmalarını garantileyerek, endişe etmekten kurtuluyorlar. Aynı amaç için dört konumlu bir masaüstü deşarj aygıtı da geliştirildi ve piyasaya sürüldü.

Kesintisiz gelişim

Mühendislik ekibi kesintisiz gelişimden dersler çıkarmayı çok önemsiyor. Ürünler geliştirmenin en iyi yolu, bir ürünün hangi açılardan iyi çalışıp çalışmayacağı konusunda doğrudan ve filtreden geçmeyen tepkiler almak için müşterilere doğrudan erişmek. Bir ürün geliştirme tasarımı süresi içerisinde bu bilginin erken ve sık elde edilmesi, sonuçların istendiği gibi ve müşteriyi memnun edici olmasını garantilemeye yardımcı oluyor. Mühendislik ekibi bu geri bildirimi toplamak ve tasarım gelişmelerinin adımları için alfa (ürün piyasaya sürülmeden önceki deneme kullanıcıları) ve beta (gerçek kullanıcılar) kullanıcılardan yararlanıyor. Ürün geliştirme açısından bir disiplin olarak mühendislik, bir çıkıştan sürekli geri bildirimin çıkışı daha fazla geliştirmek için sisteme bir giriş olarak geri aktarıldığı dev bir çevrim olarak görülebilir. Ekip her zaman bir şeyin daha uzun dayanması, daha iyi performans göstermesi, müşteriye daha az paraya mal olmasının yollarını arıyor. Daima daha iyisini yapma tutkusunun arkasındaki itici güç, asla tatmin olmamak. 


Kaynak / Anton/Bauer