Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Üst Düzey Yapımlarda NUGEN Post Bundle ve Loudness Toolkit Yazılımları
Üst Düzey Yapımlarda NUGEN Post Bundle ve Loudness Toolkit Yazılımları
22.09.2021 22:15

Birçok ses mühendisi gibi Ses Post Prodüksiyon Uzmanı Keith Alexander’ın da yaşamının önemli bir parçası müzik. Alexander onlu yaşlarında bir müzik grubunun üyesi iken stüdyo kaydının sahne arkası yönlerinden çok keyif aldığını hemen keşfetmişti.

Alexander bugün kendi post prodüksiyon stüdyosu NoiseMiner.com’da TV, radyo, oyun, belgesel ve filmler için ses projeleri yürütüyor. Ayrıca şirketin Perfecting Audio dizisi dahil olmak üzere donanım satıcısı Adorama için de içerikler üzerinde çalışıyor. Kısa süre önce Adorama’daki sorumlulukları şirketin yeni müzik ve profesyonel ses kanalına kaydı. Eksiksiz bir çözüm için Alexander NUGEN Audio’nun Loudness Toolkit ve NUGEN Post yazılım paketlerini tercih etti.

Müşterilerinin bekledikleri kalitede işler teslim edebilmesi için Alexander açısından güvenilir yazılıma sahip olmak önemli. Kurulumun parçası olarak NUGEN Audio Loudness Toolkit ve NUGEN Post yazılımlarından eklentiler kullanıyor. Bunlar arasında VisLM ses yükseklik ölçüm göstergesi, ISL True Peak sınırlandırıcı, LM-Correct ses şiddeti düzeltme aracı, Halo Upmix, Stereoizer stereo genişlik iyileştirici, Paragon 3D konvolüsyon reverb ve MasterCheck miks/master iyileştirici var.

Alexander açıklama yaptı: “Film, televizyon, oyun ve içerik yaratma dahil tüm çalışmalarım için NUGEN kullanıyorum. Bağımsız bir ses post prodüksiyon miks uzmanı ve mühendisi olduğum için internette dosya paylaşım hizmetleri yoluyla sık sık içerik alıyorum. Oyun, yayın ve internet içeriği projelerimi kendi kişisel stüdyomda tamamlıyorum. Filmler için burada kurgu ve ön miks yapıp, uygun bir sahnede tamamlıyorum.

Alexander’a göre kullandığı tamamlayıcı yazılımların çeşitliliği özellikle ses yüksekliğinin önemli olduğu ses projelerinde ona güçlü ve eksiksiz bir çözüm sağlıyor. Bu özüm grubu içerisinde Alexander ilk olarak NUGEN ISL eklentisini kullandı ve çok etkilendi: “İnanılmaz bir araçtı ve her defasında işini doğru yaptı. Satın aldığım ilk True Peak sınırlandırıcıydı.

Alexander profesyonel ses yükseklik kurallarının tüm dünyada standartlaştırılmasının bir sonucu olarak ilk kez 10 yıl önce NUGEN ürünlerine yöneldi: “Yeni standartlara uyum, yayın sırasında sese daha fazla denge kazandırdı. Artık sırf müşteriler televizyonda kendi içeriklerinin dikkat çekme amacıyla en yüksek sesli olmalarını istiyorlar diye izleyicilerin kafaları şişmek zorunda değildi. Her şey aynı ses şiddeti düzeyindeydi ve hem müşteriler hem de izleyiciler, herkes mutluydu.

Sektör yeni ses yükseklik standartlarını benimseyince, mühendisler artık içeriğin ne kadar yüksek sesli olması gerektiğine değil neyi mikslediklerine odaklanabiliyorlardı. Bu yeni ve katı ses yükseklik standartları üzerinde çalışan Alexander, hedeflerini gerçekleştirmek için en son yazılımlara gereksinim duyduğunu fark etti. Bu da onu daha fazla NUGEN eklentisi kullanmaya yöneltti.