Reklamı Kapat
Anasayfa > Ürünler > ARRI LiOS Aydınlatma İşletim Sistemi
ARRI LiOS Aydınlatma İşletim Sistemi
22.02.2022 12:20

ARRI tüm LED aydınlatma ürünleri için kolay ve hızlı aygıt yazılımı güncelleme imkânı sunuyor. Mevcut ve uluslararası kullanıcılar için en son sürüm LiOS 1.3 güncellemeyle sunulan en göze çarpan özellik, Orbiter’ı daha da kullanıcı dostu ve kişiselleştirilebilir kılan benzersiz, çok dilli bir kontrol paneli ekranı. 

8 renk modu 

LiOS, CCT, HSI, bireysel renk dahil sekiz renk modu, x/y koordinatları, jel, kaynak eşleştirme, aydınlatma efektleri ve ortam ışığını ölçen ve Orbiter’ın çıktısı aracılığıyla yeniden yaratan yeni renk sensörü modu sağlar.

Üç çalışma modu 

Orbiter, ışık kaynağının performansını farklı uygulamalara göre optimize etmek için üç çalışma modu sunar. High Color Rendering modu mümkün olan en iyi renk kalitesini sağlar, High Output modu biraz daha düşük renk sunumuyla en iyi parlaklığı üretirken, Low Noise modu ise yeterince çıktı ile sessiz çalışma arasında bir denge oluşturur. 

Optik tanıma 

Değiştirilebilir lensler, Orbiter’deki temel yenilik. Quick Lighting Mount (QLM), çok farklı özelliklere sahip lenslerin ışık kaynağına bağlanmalarına imkân verir. QLM arabirimindeki temas bacakları, takılı lenslerden gelen bilgileri okurken, optik durumu kullanıcı arabiriminde gerçek zamanlı olarak gösterilir.

Host/Client (Sunucu/İstemci)

Diğer birden fazla Client Orbiter’ı kontrol etmek için bir Orbiter Host olarak ayarlanabilir. İstemciler, Host Orbiter’da yapılan tüm kontrollü eylemleri taklit ederler (SkyPanel ve L-Serisi için Master/Slave moduyla aynı). İletişim dilleri DMX ve RDM (ancak Master/Slave ve Host/Client sistemlerinin doğrudan kombinasyonu mümkün değil). 

Yardım 

Yardımı sadece bir tık uzağınızda. Help düğmesine tek bir tıklamayla ek bilgileri arayın veya arayın. LiOS, mevcut menü düğmesi veya parametre seçiminin ayrıntılı bir açıklamasını verecektir.

Favoriler 

Orbiter içerisinde 240’ın üzerinde favori renk veya ışık efekti saklanabilir. Bu favoriler, kullanımı kolay bir arayüz veya DMX aracılığıyla seçilebilir. 

Kullanıcı tarafından programlanabilen hızlı butonlar 

Her kullanıcı Orbiter ile harika bir aydınlatma yaratmak için kendi yolunu bulabilir. User butonu, kişisel kullanım alışkanlıklarınız ve size özgü iş akışınız için tasarlandı. Kendi hızlı dolaşım menünüzü programlamak ve kaydetmek için kullanıcı butonunu basılı tutun.

ACN Akışı 

sACN’nin uygulanmasıyla, Orbiter artık tüm endüstri standardı aydınlatma kontrol protokollerini desteklemektedir. Bu, Orbiter’ı daha da esnek hale getirir ve ek kontrol ortamlarına entegrasyona izin verir. 

DMX/RDM Ağ geçidi işlevi 

Herhangi bir Orbiter artık ArtNet ve Streaming ACN (sACN) gibi Input Ethernet tabanlı kontrol protokollerinden çoklu ünitelerin zincirleme bağlanması için 5 bacaklı DMX çıkışına doğru bir dönüştürücü görevi görebilir. RDM Mesajları da çift yönlü olarak gönderilir ve alınır. Bu, kontrol protokolü dönüşümü için harici veya üçüncü firmaların cihazlarına olan ihtiyacı ortadan kaldırır.

Orbiter’ın dijital iletişimi 

Orbiter’in dijital iletişimini ve protokollerini doğrudan çeşitli RDM PID’lerin desteğini sağlamak için, ArtipProg ve ArtSync gibi Art-Net Mesajları ve ayrıca entegre web sayfası kontrol seçeneği için çeşitli iyileştirmeler eklendi. 

Farklı diller

Orbiter kontrol panelindeki çoklu dil seçeneklerinin benzersiz uygulaması, ışık kaynağını daha kullanıcı dostu ve özelleştirilebilir hale getirdi. Sürüm 1.3, Çince, İspanyolca, Fransızca ve Almanca görüntüleme modları getirdi ve mevcut dillerin listesi gelecekteki LiOS güncellemeleriyle daha da genişletilecek. 

Diğer iyileştirmeler

Her güncellemede, daha iyi bir kullanıcı deneyimi oluşturmak ve performansı artırmak için birçok küçük iyileştirme de yapılır. LiOS 1.3 sürümü, Orbiter kontrol panelinin arkadan aydınlatmalı düğmelerinin işlevselliğini geliştirdi. Durum uyarıları artık renkli ve titreşimli temaslı geri bildirim yoluyla sağlanabilir ve bu da kullanıcıya kontrol panelinden uzaktayken ve ışık çıkışına bakarken daha da sezgisel bir kontrol deneyimi sunar. Orbiter’ın ayarları, bakımı ve denetimi için dahili web sayfası da güncellenerek kullanımı daha kolay hale getirildi. Güncelleme ayrıca, Orbiter’ı daha da güvenilir hale getiren kararlılık geliştirmelerinin yanı sıra, tüm LiOS sistemi genelinde grafik kullanıcı arayüzünde birkaç incelikli iyileştirme de getirdi.


Ürün LiOS Aydınlatma İşletim Sistemi
Marka ARRI
Firma Linka
Telefon 0212 358 45 20
Web www.linkgroup.com.tr